Mäntsälän Englanninkielinen Montessorileikkikoulu

Englanninkielinen ilmapiiri

Maria Montessorin mukaan lapsella on luontainen valmius omaksua vieraita kieliä kielellisen herkkyyskautensa aikana (0-6v). Herkkyyskauden aikana eri kielien oppiminen on helppoa ja mielenkiintoista. Kuuteen ikävuoteen asti lapsi omaksuu tietoa ja vaikutteita ympäristöstään kuin sieni imee vettä, valikoimatta ja vaivattomasti.

Lasten tiedetään omaksuvan kieliä ympäristöstään ilman muodollista opetusta, siksi englanti on leikkikoulussamme ilmassa (”english in the air”) jatkuvasti. Yritämme tehdä englannin kielestä hauskaa ja kiinnostavaa, joten tutustutamme lapset englannin kieleen puhumalla ja käyttämällä sitä luonnollisessa ympäristössä.


                 jenni                           santeri


Kielen opetuksessa tarkistamme, että lapsi hallitsee peruskäsitteet kuten numerot, värit, muodot ja suunnat ensin suomeksi, ennen kuin tarjoamme englanninkielisen vastineen. Muut sanastoa kartuttavat termit esim. maiden –ja maanosien nimet, kasvien –ja eläinten nimet ja geometristen muotojen nimet opettelemme ensin englanniksi, sillä suomenkielisiin termeihin lapsi tutustuu myöhemmin koulumaailmassa. Kirjoittaminen ja lukeminen opetellaan ensiksi suomeksi, mutta englanti kulkee rinnalla lapsen omien kykyjen ja kiinnostuksen mukaan.

Passiivinen kielitaito kehittyy ensimmäisenä, mikä tarkoittaa lapsen ymmärtävän paljon enemmän kuin mitä pystyy puhumaan. Kyky oppia kieliä on lapsilla yksilöllinen kokemus, eikä tarkoituksemme ole painostaa heitä puhumaan ennen kuin ovat valmiita siihen. Laulut, lorut ja leikit ovat lapselle luonnollinen tapa käyttää englantia vapautuneesti.

©2020 Mäntsälän englanninkielinen Montessorileikkikoulu

Puh. (019) 688 1350 Email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Website by Webteca.fi