Mäntsälän Englanninkielinen Montessorileikkikoulu

Usein kysyttyä

Täytyykö lapsen osata englantia Leikkikouluun tullessaan?

Leikkikoulumme englanninopetus on suunnattu suomenkielisille lapsille. Lapset tutustuvat englanninkieleen montessoripuuhissa, laulaen ja leikkien sekä arkipäivän toimissaan. Opettajamme puhuvat sekä englantia että suomea ja voivatkin auttaa lapsia oppimaan englantia heidän omaan tahtiinsa. Jos lapsella on paha mieli tai tilanne muuten on vaikea, käytämme aina lapsen äidinkieltä.


Saavatko kodinhoidontuella olevat perheet tukea leikkikoulumaksuihin?

1.4.2007 alkaen kodinhoidontuella olevat perheet voivat valita yksilöllisesti alle kouluikäisten lastensa hoidon ja saada päiväkodissa hoidossa oleville lapsille KELAn myöntämää yksityisen hoidon tukea.

 
Miksi Leikkikoulun toiminnan pääpaino on puolipäivätoiminnassa?

Mielestämme puolipäivätoiminta tukee lapsen tasapainoista päivää. 5,5 tuntia ryhmätyöskentelyä uusien asioiden opettelussa ja sosiaalisten taitojen kehittymisessä on sopiva aika ja tukee kodin ja vanhempien osuutta lapsensa tärkeimpänä opettajana. Tämä ei aina ole mahdollista perheille ja siksi Leikkikoulussamme on myös kokopäiväpaikkoja.

 
Miten lapset voivat oppia Montessoriluokassa, jos he saavat vapaasti valita mitä haluavat tehdä?

Montessoriluokan peruselementtejä ovat liikkumisen vapaus ja vapaus valita itsenäisesti tehtävät. Lapset saavat vapaasti liikkua luokassa ja työskennellä yksin tai toisten kanssa. He voivat valita vapaasti tehtävänsä ja puuhailla sen parissa niin kauan kuin haluavat muita häiritsemättä ja mitään vahingoittamatta ja palauttavat tehtävät paikoilleen lopettaessaan työskentelyn. Opettajamme ohjaavat lapsia Montessorimateriaalien käytössä huomioiden lapsen valmiudet. Ohjattu vapaavalintainen puuhailu Montessoriluokassa riippuu lapsen kyvystä työskennellä ja huolehtia materiaaleista. Näin he myös oppivat olemaan vastuussa tekemisistään ja ympäristöstään.


Miten Leikkikoulussa käytetään englantia?

Opetuskielemme on englanti ja pyrimme mahdollisimman paljon yhdistämään englanninkielen Montessoritehtäviin. Äidinkielenään englantia puhuvat ovat meille erittäin tärkeä tapa pitää kieli elävänä – ilmassa – luonnollisena elementtinä läpi koko päivän. Kuullessaan opettajien ja vanhempien puhuvan keskenään englantia, lapset mieltävät kielen opettelun luonnolliseksi osaksi arkisissa toimissaan, tervehdyksissä, lauluissa ja leikeissä sekä Montessoriluokkatyöskentelyssä. Montessoritehtävien lisäksi vanhemmat lapset ovat erinomaisia kieltenopettajia nuoremmille. Mäntsäläläiset lapset menevät suomenkieliseen kouluun, joten monet perusasiat opetetaan ensin suomeksi. Esikirjoitus- ja lukutehtävät tehdään suomeksi, mutta lapsen kiinnostuksen ja kykyjen mukaan myös englanniksi.

 
Kuinka aktiivisia vanhempien tulee olla Leikkikoulun kannatusyhdistyksessä?

Tiedetään, että kaikenikäiset lapset voivat paremmin, jos heidän vanhempansa osallistuvat heidän kasvatukseensa. Vanhemmat ovat lastensa elämän ensimmäiset ja tärkeimmät opettajat ja heidän tulisikin olla aktiivisia jatkuvassa kasvatuksessaan. Leikkikoulussa vanhempia kannustetaan osallistumaan toimintaan heille itselleen parhaiten sopivalla tavalla. Vanhemmat voivat osallistua talkootöihin, neuloa materiaaleja luokkahuoneeseen, lahjoittaa tarvikkeita, tehdä leivonnaisia tilaisuuksiimme, työskentellä hallituksessa tai tehdä ilmoitus- ja mainosaineistoa tai muita tietokonetöitä. Mahdollisuuksia on monia. Tavoitteena on, että vanhempien avulla voimme tarjota parempaa palvelua lapsillemme. Perheet ja lapset kokevat, että he ovat osa toistensa päivää vaikeivät olekaan läsnä.

Lisätietoa pdf_buttonleikkikoulun oppaasta

©2020 Mäntsälän englanninkielinen Montessorileikkikoulu

Puh. (019) 688 1350 Email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Website by Webteca.fi