lukkarinpolku 2 a, 004600 mäntsälä
(019) 688 1350
info@montessoriplayschool.fi

Ilmoittautuminen

Tulosta ilmottautumislomake, nouda se leikkikoulun toimistosta tai pyydä meitä lähettämään postitse. Toimita täytetty lomake leikkikoululle tai sähköpostitse info@montessoriplayschool.fi.

Lataa tästä meidän Hinnasto

Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

K: Täytyykö lapsen osata englantia Leikkikouluun tullessaan?

Leikkikoulumme englanninopetus on suunnattu suomenkielisille lapsille. Lapset tutustuvat englanninkieleen montessoripuuhissa, laulaen ja leikkien sekä arkipäivän toimissaan. Opettajamme puhuvat sekä englantia että suomea ja voivatkin auttaa lapsia oppimaan englantia heidän omaan tahtiinsa. Jos lapsella on paha mieli tai tilanne muuten on vaikea, käytämme aina lapsen äidinkieltä.

K: Saavatko kotihoidontuella olevat perheet tukea leikkikoulumaksuihin?

Kotihoidontuella olevat perheet voivat valita yksilöllisesti alle kouluikäisten lastensa hoidon ja saada päiväkodissa hoidossa oleville lapsille KELAn myöntämää yksityisen hoidon tukea.

K: Miten lapset voivat oppia Montessoriluokassa, jos he saavat vapaasti valita mitä haluavat tehdä?

Montessoriluokan peruselementtejä ovat liikkumisen vapaus ja vapaus valita itsenäisesti tehtävät. Lapset saavat vapaasti liikkua luokassa ja työskennellä yksin tai toisten kanssa. He voivat valita vapaasti tehtävänsä ja puuhailla sen parissa niin kauan kuin haluavat muita häiritsemättä ja palauttavat tehtävät paikoilleen lopettaessaan työskentelyn. Opettajamme ohjaavat lapsia Montessorimateriaalien käytössä huomioiden lapsen valmiudet. Ohjattu vapaavalintainen puuhailu Montessoriluokassa riippuu lapsen kyvystä työskennellä ja huolehtia materiaaleista. Näin he myös oppivat olemaan vastuussa tekemisistään ja ympäristöstään.

K: Miten Leikkikoulussa käytetään englantia?

Opetuskielemme on englanti ja pyrimme mahdollisimman paljon yhdistämään englanninkielen Montessoritehtäviin. On erittäin tärkeää, että pidämme kieltä elävänä – ilmassa – luonnollisena elementtinä läpi koko päivän. Äidinkielenään englantia puhuvat ovat meille erittäin tärkeä tapa pitää kieli elävänä – ilmassa – luonnollisena elementtinä läpi koko päivän. Kuullessaan opettajien ja vanhempien puhuvan keskenään englantia, lapset mieltävät kielen opettelun luonnolliseksi osaksi arkisissa toimissaan, tervehdyksissä, lauluissa ja leikeissä sekä Montessoriluokkatyöskentelyssä. Montessoritehtävien lisäksi vanhemmat lapset ovat erinomaisia kieltenopettajia nuoremmille. Mäntsäläläiset lapset menevät suomenkieliseen kouluun, joten monet perusasiat opetetaan meillä ensin suomeksi. Esikirjoitus- ja lukutehtävät tehdään suomeksi, mutta lapsen kiinnostuksen ja kykyjen mukaan myös englanniksi.